Nyttiga scones. | Pischa Strindstedt

Pischa Strindstedt

Annons

Nyttiga scones.

Sista dagarna på den fysiska ledigheten närmar sig & jag började min morgon med att lägga i hårinpackningen & smeta in fejset med lite lera 😉 BF låg & kollade på film till sent så han låg fortfarande & sov när jag steg upp. Jag passar alltid på att kika på lite recept & få lite inspiration när jag har lediga mornar & idag hittade jag ett som jag ändrade om lite & bakade scones som är helt glutenfria & typ egentligen inte ens bröd. Dom är gjorda på havre 🙂

Ingredienser ( 12-14 st)

4 dl havregryn
4 dl havremjöl eller skrädmjöl
0,5 dl solros/pumpafrön
1 tsk salt
2 tsk bikarbonat
1 tsk fiberhusk
1 riven morot
0,5 dl kokosolja (jag smälte den & lät den svalna innan jag mätte upp till 0,5)
0,5-1 msk agave (Renes såklart)
2, 25 dl mandelmjölk
1 ägg

Sätt ugnen på 225 °. Blanda ihop alla de torra ingredienserna. Tillsätt moroten, kokosoljan, ägget & mjölken. Rör runt tills allt är fint utblandat & rulla upp till fina bollar som du kan platta till lite lätt. Kör in i ugnen i cirka 15 min & VOILA! Ät dom som härlig helgfrukost eller som ett fiberrikt mellanmål med lite avocado eller tonfiskröra till exempel 🙂

BON APETIT!

FullSizeRender

FullSizeRender-2 FullSizeRender-3

IMG_7023 IMG_7024

FullSizeRender-4

FullSizeRender-5

Japp ni ska bara veta hur kul det är att töa scones med mig 🙂

FullSizeRender-6

Kommentarer

Leave a Reply

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats