Intervallträning varför?  | Pischa Strindstedt

Pischa Strindstedt

Annons

Intervallträning varför? 

Sedan jag började ta min löpning på allvar tog jag också reda på vad jag behövde göra för att förbättra och orka mer när jag var ute och sprang mina längre sträckor. Och det jag gjorde var att utmana kroppen med intervaller. Så att springa och nöta längre sträckor är underbart i all ära men att få ta slut på sig själv genom starka sprinter kommer göra susen för din löpning och det bästa av allt är att det finns massvis av intervaller att plocka från så att man aldrig behöver tröttna. Så vad är egentligen intervaller egentligen? Jo, enkelt förklarat är det när man under en bestämd tid utför fysisk ansträngning för att sedan varva med vila även den med bestämd tid. Intervallerna kan variera allt från sekunder till längre minuter allt beroende på din konditionsnivå och syftet med intervallen. 

Så vad mer kan intervaller hjälpa till med? 

  • Du märker skillnad i din löpning snabbt.
  • Bra för fettförbränningen 
  • Passen är oftast korta så även om man har ont om tid hinner man
  • Funkar för alla åldrar och nivåer då man lägger ribban själv. 
  • Du kan köra dom både på löpband och utomhus. 
  • Det blir inte långtråkigt då du kan variera massor mellan olika intervalltyper.

 

Prova att utmana din löpning till nästa nivå! Lycka till 🙂  

  

Kommentarer

Leave a Reply

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats