PYRAMIDINTERVALLER. | Pischa Strindstedt

Pischa Strindstedt

Annons

PYRAMIDINTERVALLER.

Om det finns något på denna jord som ger en blodsmak i munnen så är det intervaller. När det handlar om att springa längre sträckor föredrar jag alltid att springa ute även om det regnar eller är halt på vägarna. Men snackar vi intervaller är det löpbandet som gäller. På så sätt kan jag inte fuska med farten & jag håller samma pace hela intervallen 😉 Idag körde jag pyramidintervaller med 30 sek vila emellan.

Såhär går dom till.  Börja med e intevall på 15 sek vila 30 & öka sedan intervallen med 15 sek, så nästa intervall blir alltså 30 sek, sedan vilar du 30 igen & ökar med 15 sek till, till nästa intervall vilket då blir 45 sek. Är ni med? 

Börja med att värma upp, lätt jogg ca 5 min. Sedan, 

15/intervall  vila 30

30/intervall vila 30

45/intervall vila 30 

osv hela vägen upp till 1.30/intervall vila 30 ,

den intervallen som blir längst alltså “toppen” på din pyramid kör du två gånger innan du börjar köra intervallerna neråt vilket innebär att du drar bort 15 sek istället för varje intervall du kör.

Alltså,

1.30/intervall vila 30

1.30/intervall IGEN vila 30

1.15/intervall vila 30

1.00/intervall vila 30 osv hela vägen ner till 15 igen

Avsluta gärna med en nedvarvning med lätt jogg på 5 min

Viktigt är att ni hittar en fart som ni kan hålla alla intervaller, jag körde på fart 15.

 

Efter intervallerna körde jag lite mage, blev en pyramid av det också 😉

3×1 min med 20 sek vila sedan 3×45 sek med 20 vila och avlutningsvis 3×30 med 20 sek vila av tre olika magövningar som ni kan välja fritt bland era favoriter.

 

Lycka till! 🙂

FullSizeRender (49)

Kommentarer

Leave a Reply

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats