Fult med stora muskler. | Pischa Strindstedt

Pischa Strindstedt

Annons

Fult med stora muskler.

Satt & klickade hem lite smått & gott från H&M när jag mitt i min shoppingdimma blev helt ofrivilligt provocerad. Vill verkligen inte vara någon mellanmjölk & börja klaga för det är det allra värsta jag vet att liksom lägga mig i & tycka så jäkla mycket men jag kan liksom inte låta bli att tycka om detta. SUPER bra att man hyllar alla möjliga kroppar stora som smala & att man kämpar på samma sätt med jämnställheten mellan man & kvinna som med att det faktiskt är ok att ha lite kött på kroppen. Men om det är en kropp som liksom aldrig dyker upp så är det vältränade sådana. Förstå mig rätt nu, men gör man reklam för träningskläder skulle nog inte många höja på ögonbryna om det dök upp en tjej med lite välsvarvade starka armar, en redig squatrumpa & ett sixpack & ÄNDÅ lyser de med sin frånvaro! Tatueringar har vi länge vetat är som rena pesten när det kommer till att fotas för kläder & jag fick själv dissen när jag blev kontaktat för en stor sportsida (vi behöver inte nämna några namn…) som ville provfota mig men sedan “upptäckte” dom mina tatueringar & det gick absolut inte!! Dom kan ju stjäla halva showen liksom. Så den storyn är ju old news.

Men jag skulle gärna vilja ha en förklaring på detta med muskler.  Jag menar såklart inte att det är ALLA sportiga sidor som väljer att göra så men otroligt många iaf. Vad är det med den här skräcken för muskler? Jag vill själv inte bli någon Arnold liksom men tränar man hårt & äter rätt så visar dom sig & det är väl inget att skämmas för? Eller?

Nedan har jag lagt upp lite bilder som fanns på deras sida & det är verkligen kul att se att det är flera olika former som börjar visa sig men det är alltid antingen eller om ni förstår mig rätt. 

Vad är Era tankar kring detta blir meget nyfiken på om ni inte skulle köpa kläderna för att ni såg att en brutta med en kropp som visade lite mer kontur. Eller handlar det om att man inte identifierar sig med en sådan kropp? Ett jätteintressant ämne känner jag så håller ni med eller inte med eller vet ni varför man gör så please comment. 

xo xo

 

Är det här läskigt?

female-fitness-models

e6a35105c4fd8b87997189aa3fada8c8

 

 

Några av H&M´s bilder, jättefina tjejer hela bunten för övrigt, 

hmprod (2)

hmprod (3)

hmprod (4)

 

Lite intressant är det ändå att på mansavdelningen tycker jag man valt ett annat tema…Här var det tydligen mer ok. Är det olika som gäller? Intressant tycker jag. Låt oss prata vidare om detta. 

hmprod (5)

hmprod (6)

Kommentarer

Leave a Reply

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Camilla

  Kunde bra komma in lite muskeltjejer, eller lite olika i alla fall och inte bara smala tjejer/lite större tjejer. Visst många är sådär smala på armarna och benen men verkligen inte alla! Börjar också tröttna på de smala modellerna som alla ser likadana ut.

 2. Jennelié

  jag är väldigt svårprovocerad när det gäller modeller på hemsidor och deras kroppar! Men tycker inte att de ska vara ”rädda” för att ha tjejer med muskler just på träningsavdelningen. Finns ju faktiskt kvinnor som ser ut så också. 🙂

  ( jag har en veckans blogg tävling på min blogg just nu, var gärna med!)

 3. Diana (La Madre)

  Jag måste säga att jag inte riktigt förstod grejen med männen? Dom ser helt normala ut? Ser inget fel.. berätta gärna. 
  Men angående vad jag gärna tycker om på en kvinna… muskler, ja, helt okej men med måtta. Som du säger, att bli en Arnold, njaaa.. men att se ut som tjejen på dom första bilderma är helt okej, tycker dom är supersnygga. Även den mulliga tjejen, det jag ser är någon som visar hur det skulle se ut på mig som ÖNSKAR att jag var fitnessmodellen på första bilden men i själva verket inte orkat mycket mer än några kilon och ser mer ut som den mulliga tjejen.. med andra ord, jag skulle kunna köpa den första tjejens kläder för att peppa mig sjlälv till att gå ner i vikt och se ut som hon gör i dom kläderna, typ så. som en morot. Men skulle också kunna köpa den mulligas kläder för att då ser jag verkligen hur det skulle sitta på mig, mer verklighetsbild och jag kan se på mulliga modeller på en gång utan att klicka hem i onödan, hur det skulle sitta på mig ungefär. 
  Däremot gillar jag inte spinkona längre ner, för smalt, för mycket old modell som det var förr. Dom har inget på benen, inget på armarna. Varken muskler eller fett. Gillar inte det alls och nej tack bara. 
  Det är MIN åsikt. 

Annons
stats