ABS WÖRKOUT. | Pischa Strindstedt

Pischa Strindstedt

Annons

ABS WÖRKOUT.

Idag blev det mage mage mage på gymmet. Värmde upp med att gå 30 min på löbandet med 10% lutning i 6,5 fart. Jag var bra svettig när klockan bara visade halvtid. Det har aldrig varit min grej att stå på någon av konditionsmaskinerna sådär länge men nu ska jag köra på med dessa “powerwalks” tills vi drar till Marbella. Bortsett från de dagar jag kör backintervaller. Efter the warmup så körde jag diverse magövningar. Lätt hänt att man fastnar med samma magövningar för jämnan men idag testade jag bland annat att balansera i fällknivsposition på en bosuboll till exempel & det är absolut tuffare än man tror. Det man ska tänka på när man kör just bål och mage är att man vill leka lite med nervsystemet. Använd gärna underlag som är rörliga tex en pilatesboll eller bosuboll. På så sätt får kroppen hela tiden stabilisera för att du inte ska ramla av. Så skippa plankan & lek med hjärnan. Ändra också vad du gör under setet, kör inte det gamla vanliga 3×10 utan hitta en position och vrid ut ben eller armar åt olika håll under säg en minuts tid. På så sätt aktiverar du nervsystemet på ett helt annat sätt än att hjärnan vet vad du ska göra.

Här är en video på det. Jag står i plankposition med armarna på en box men jag leker med benen åt alla håll och kanter. Frm, sida, sida, ut till höger och sedan några snabba fram osv. Lek lek lek…. 🙂 På så sätt kommer du också att bli mindre uttråkad & vem vet kanske tom orkar mer när du inte tänker på samma sätt på vad du gör 😉

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=L-l_Ma8Yk-M[/youtube]

 

Och här har ni en till video på en svinjobbig övning där jag på samma sätt leker med rörelse.  Istället för statiskt så flyttar jag armen med en relativt lätt vikt framåt för att verkligen låta magen jobba stenhårt.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=VmZjTxcfuac[/youtube]

FullSizeRender (15)

FullSizeRender (16)

FullSizeRender (17)

 

Kommentarer

Leave a Reply

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats