Tips på backintervaller. | Pischa Strindstedt

Pischa Strindstedt

Annons

Tips på backintervaller.

Regnet stoppade minnsan inte mig & Linda! Backintervaller stod på schemat & det skulle inte vädergudarna få rubba 😉 För Er som har nära till Gullmarsplan finns där en riktigt grym backe för att köra just den intervallen vi gjorde men självklart kan man hitta en lika kalasbacke överallt annars också. Men så, the masterplan of the day vara att köra idioten mellan stolpar hela vägen upp till backens topp, såklart inte bara en gång utan hela 5 gånger. Det surnade fint i musklerna & rumpan lär kännas imorgon. 🙂

 

En närmare förklaring på vad vi gjorde.

Hitta en relativt brant backe, gärna bra seg alltså att den blir brantare & brantare med stolparna. 

Mellan stolparna är det ca 20m. Så först börjar du rusa från plan mark till första stolpen, sedan tillbaka till start. Sedan springer du förbi den första stolpen till den andra & tillbaka till start. Joggen ne är din vila och återhämtning så använd den väl tanken är att du ska klara att springa hela vägen och inte stnna & gå när du kör uppåt. Sedan fortsätter du så, stolpe för stolpe. En stolpe längre för varje gång & tillbaka till start innan du beger dig mot den som är högre upp på backen. Vår backe var kanske 100m lång & seg å bra, sista stolparna var det riktigt brant perfekt för rumpen 😉 Så när vi nådde den sista stolpen och joggade ner hade vi alltså gjort EN vända. Och detta gjorde vi x5.

TESTA! 

FullSizeRender (6)

 

 

Kommentarer

Leave a Reply

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats