Bästa cevichen. | Pischa Strindstedt

Pischa Strindstedt

Annons

Bästa cevichen.

Det bästa jag & BF vet är att göra en smarrig ceviche dagen efter man har kalasat. Inga pizzor här inte. Vi vill ha det så fräscht som möjligt, förpestat kroppen har vi redan gjort dagen innan så vi behöver inte fylla den med mer skit. Så här är vårt absolut bästa dagen-efter tips, en grym peruansk ceviche! MUMS!!! Och superlätt att göra! Vi gör den alltid med lax men egentligen använder man vit fisk men för våra smaklökar sitter smaken som ett smäck. 😉

bild 1 (4)

RECEPT:

Färsk Lax

(köp salma som brukar finnnas klar i förpackning i fiskdisken, INTE fryst)

Koriander

Lime 5-6 st

Chili färsk

Rödlök

Torkad majs, finns vid naturgodiset.

 

Hacka laxen i mindre bitar. Pressa alla limen över laxen och låt laxen bli “tillagad” av limen. Hacka tunna skivor av rödlöken & låt ligga en stund i kallt vatten med salt för att få löken att bli något mildare samt att få löken krispigare. Hacka ner chilin och koriander efter smak. Blanda ihop alla ingredienser med laxen & voila det är klart! Så ja laxen är alltså rå. Och vill man som vi brukar ibland så kokar vi upp en sötpotatis och har vid sidan av om man vill få rätten lite matigare. Testa!

Kommentarer

Leave a Reply

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats