Att älska sig själv. | Pischa Strindstedt

Pischa Strindstedt

Annons

Att älska sig själv.

Som sagt, KUL att så många ville vara med & säga sin åsikt om vilken kropp som tilltalade Er mest. 

Dessa tre fick exakt lika många röster…

e85c722ccd66672640fb04f3f951040c

workout-quotes-for-girls-tumblrviewing-gallery-for-fit-girls-tumblr-quotes-5

workout-photo

Medan dessa två inte fick några alls…

skinnygirl11

tumblr_ncvytzl07H1rc6dbyo1_500

Vad ville jag egentligen väcka med den här röstningen? Självklart är jag nyfiken på Er som läser denna blogg hur ni tänker & resonerar kring kvinnokroppen. Eftersom det är en träningsblogg är jag inte helt förvånad att det var just tre tjejer som uppenbarligen sysslar med någon form av träning hamnade på toppen. Vi är alla olika & vi har kroppar som vi bara till viss del kan påverka med kost & träning resten styrs av våra gener. Jag har för länge sedan insett att jag aldrig kommer att kunna vara lång & slank, nummer ett jag skulle behöva typ 3 decimeter till på mina korta ben & nummer två, mina kurviga höfter & putiga rumpa är något jag bara fått acceptera med åren. Idag älskar jag min rumpa men när jag var yngre skämdes jag för den och ville bara vara tunn som en pinne. Är det inte galet att vi är så fixerade vid våra kroppar?! Att titta på en bild och önska att man hade det någon annan har är att börja i helt fel ände. Börja med att rannsaka VARFÖR vill jag det? Är det för utseendet? Ja då ska vi backa bandet ännu en gång. Vad ska du med ett utseende till om man inte mår bra på insidan. Det om något kommer att spegla sig. Börja med att acceptera din kropp & ditt utseende. Att lära sig att älska sig själv är den längsta & största resan jag gjort. Det finns massa saker jag fortfarande tänker på stundvis men sedan landar jag. Att känna kärlek till den kroppen som jag en gång hatade och ville skada är så stort. Och självklart skedde inte detta på en dag. För mig hjälpte träningen något enormt. Att jag fick känna att jag blev bra på något och att min kropp växte i mina ögon & blev starkare är så underbart. Att den klarar saker som jag aldrig trodde var möjligt. Att jag för 2 år sedan knappt klarade en armhävning och nu klarar massa som om jag aldrig gjort något annat. Ibland tappar vi Oss själva när vi fokuserar så mycket på alla andra. Vad alla andra gör eller ser ut. Jag brukar kalla det att leva utanför min egen kropp, låter lite flummigt men de är som att man strävar och lever för morgondagen när du har just DEN HÄR dagen att tänka på. Hoppas ni förstår hur jag tänker. Ibland kan det hjälpa att påminna sig själv om hur bra man är på något. Kanske tänka på någon fin komplimang någon gett en. Börja dagen med positiva tankar, gör något du mår bra av & påminn alltid dig själv om dig själv. Instagram & facebook är rena illusioner. Alla lägger upp bilder på det allra bästa & finaste, såklart! Behöver inte betyda att man måste jämföra sin trötta micromiddag med “Åsas” Gourmet rätter som hennes man stått & lagat till henne i 14 timmar. Det är nu viktigare i dessa gråa tider som väntar att man boostar sig själv med positiva tankar framför allt om sig själv. Skriv post-it lappar med credd till dig själv som du kan sätta på spegeln, garderoben, kylskåpet eller kanske dörren innan du går. Vem vill inte gå hemifrån Måndag morgon kl 7.00 och det sista man läser är… “Ha en underbar dag snygging!” . Hur flummigt det än låter så kan dessa små ting funka. Och glöm inte alla är vi olika och det finns bara en av dig, hur speciellt är inte det?! Ät bra, träna lagom & skratta massa tre otroligt bra mediciner för att Du ska leva ett lyckligt liv. Och omge dig med människor som ger dig styrka & glädje inte de som sprider negativitet. Just do it! Ikväll somnar jag med att säga att jag älskar mig själv,

blir nästan generad när jag tänker på det. 😉

i_love_me_myself_and_i_0

 

 

 

 

Kommentarer

Leave a Reply

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats