Rörlighet med Jonas Nordström. | Pischa Strindstedt

Pischa Strindstedt

Annons

Rörlighet med Jonas Nordström.

IMG_1313

IMG_1310

Denna vecka har jag verkligen massa nya hälsoprofiler på mitt schema för den här träningsveckan 😉

Igår fick vi äran att ta del på en superspännande workshop där vi gick igenom kroppen med hjälp av den så kallade pressur metoden. Eftersom bindväv förekommer över hela kroppen och fungerar stödjande och sammanhållande är det viktigt att vi inte låter den “klibba” ihop för mycket då det stramar åt cirkulationen i kroppen och resulterar i att vi blir otroligt strama och orörliga. Genom att vi pressar på dessa “punkter” kan vi se bindväven som smör, när vi pressar på smöret mjuknar det och ändrar form tills det stelnar till sin nya form. Precis så fungerar det med denna metod. Man pressar där det stelnar och sakta men säkert släpper det och mjuknar & man känner sig faktiskt genast rörligare. Så igår fick vi använda Oss av en “Wajber” och en hård boll som vi hittade triggerpunkter och pressade på. Därfter gjorde vi olika stretch övningar för att lära Oss att använda Oss av båda deler. Stretch med muskelpressur metod.

Det gjorde ont, det va kul & vi gick därifrån med mer kunskap än vi kom med 🙂

Rekomenderar varmt att ni kikar in HÄR <————-

Dags att bli rörliga som barn igen 🙂

 

Kommentarer

Leave a Reply

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats