Mat som gör dig pigg. | Pischa Strindstedt

Pischa Strindstedt

Annons

Mat som gör dig pigg.

977599_375755671-300x216

blåbärEdamame

getimage.aspx

 

Är ni också en av de personerna som påverkas av vädret? Sån är jag iaf. Mina bästa dagar vad gäller allt är alltid under perioden där solen lyser, behöver absolut inte va stekhett men jag behöver solen för att fungera som en normal person. Det är också en stor del varför jag är ännu mer noga med vad jag stoppar i mig under den mörkare perioden i vårt land & detta år tänkte jag även boosta i förväg med D vitamin tabletter då jag verkligen känt mig låg stundvis under vintern och jag känt att maten inte varit helt tillräcklig. Vill liksom inte sätta mitt liv på hold bara för att vintern är här.

Så vad ska man stoppa i sig för att boosta kroppen inför den mörka tiden som väntar?

Tänk järn, det är stora procenter av Oss tjejer som har järnbrist. Så har du inte lagt till bönor, broccoli eller spenat i din kost är det dags att göra det 😉 Håll ett jämnt blodsocker under dagen för att undvika dipparna som gör att man börjar sukta efter sötsaker. Ha alltid mellis med några nötter & lite frukt. Balansera blodsocker nivån, hoppa aldrig över några mål. Boosta kroppen med massa citrusfrukter! Det bästa med vintern är att fruktavdelningen bombas med orange färger 😉 Boosta Boosta Boosta med massa citrus men även röd paprika är kanonbombad med C vitamin.  C vitaminen hjälper Oss att ta upp järnet, så börja frossa nu!

Även om vi hör & läser massa om alla superbär som goji & acai så har vi massvis med superbär här hemma att gräva Oss ner i. Blåbär, nypon, tranbär, hallon & svarta vinbär är några av de bären som vi har här hemma för en billigare slant än de dyra lyxbären. Perfekta energikickar!

Fet fisk!! I massor, kroppen och framför allt hjärnan mår som en prinsessa av all Omega 3 som finns i fet fisk som lax, makrill, tonfisk & böckling. hatar man fisk får man äta Omega 3 seperat men den finns även i nötter & byt gärna ut den vanliga matoljan mot linfröolja.

Så förbered dig inför höst & vintern, laga din egen mat, gärna ekologisk & undvik alla hel- & halvfabrikat.

Finns studier som visar att maten har en stoooor påverkan på hur vi mår så tänk på det.

Boosta kroppen med massa nyttigt & gott.

Keep it clean! 

Kommentarer

Leave a Reply

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats