Kompressionskläder. | Pischa Strindstedt

Pischa Strindstedt

Annons

Kompressionskläder.

Snabbare återhämtning & mindre träningsvärk, hur gör man?

Många kanske drar i sig massa kosttillskott efter träningen för att snabbare återhämta sig men mitt allra bästa tips är kompressionskläder.

Japp det är inte bara en myt med en snygg design utan dessa kläder funkar faktiskt.

Men hur funkar det egentligen?

Jo, i de allra minsta blodkärlen finns det små klaffar som hjälper blodet att strömma tillbaka till hjärtat. Dessa klaffar stimuleras och blir aktiva av tryck. Tryck uppstår till exempel när muskelfibrerna drar ihop sig när man använder musklerna. Trycket gör alltså att blodet kommer tillbaka till hjärtat snabbare.

Detta är en av anledningarna till att man efter hårda pass gärna skall varva ner genom en lätt jogg/promenad. Målet är då att man bara skall göra tillräckligt med arbete för att klaffarna skall aktiveras. 

 

Men istället för att aktivera klaffarna via muskelrörelser kan man alltså stimulera dem genom att tillföra tryck utifrån, t.ex. genom att ta på sig ett par kompressionstights eller en kompressionströja. Klaffarna stimuleras, blodgenomströmmningen kommer igång och därmed rensningen av musklerna. En stor fördel att använda kompressionskläder för återhämtning är att man enkelt kan ha på sig kompressionskläderna i flera timmar efter passet .

Du kan till och med lägga dig & sova i dom, kanske inte den sexigaste pyjamasen men är man en träningsnörd så är man.

Kompressionen bidrar också till att rensa vävnaderna på slaggprodukter, vilket ger positiva effekter på återhämtningen efter träning eller tävling.

 

Mindre träningsvärk och piggare muskler helt enkelt!  

Jag har två kompressionstights som jag absolut rekomenderar & det är 2XU och mina absoluta favoriter från Casall.

 

Nu tränade jag i mina eftersom jag tycker dom är så himla ubersnygga men framför allt ska man ha dom efter för återhämtningssyfte.  😉

IMG_8611

IMG_8619
 
IMG_8660
 
Så in hos Casall å shöppa.
Kommentarer

Leave a Reply

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats