WörkOut med fokus på andning. | Pischa Strindstedt

Pischa Strindstedt

Annons

WörkOut med fokus på andning.

Idag fick vi finbesök på WörkOut.

Sebastian min goda vän kom förbi & delade med sig av det han är bäst på.

ANDNING!

Andningen är en så otroligt stor & viktig del under din träning.

Men hur gör man? 

Alla kan väl andas eller?

Har ni någonsin känt att ni blivit snurriga när ni tränat eller att ni liksom hållt andan när det blir för tungt?

Japp allt det gick vi idag igenom med Sebastian.

.

Din kropp behöver syre för att överleva och att lära dig andas på ett riktigt sätt är därför väldigt viktigt. Alla celler i kroppen är beroende av syre. Desto hårdare din kropp arbetar desto mer syre måste tillföras.

Sättet vi andas på kan i stora drag delas in i tre olika varianter. Den ytligaste andningen, nyckelbensandningen, syns ofta hos den som är stressad. Luften hinner knappt in förrän den åker ut igen. Andningen sker högt uppe i bröstet, vilket begränsar syreupptagningen.

Nästa nivå är bröstandningen där man använder musklerna mellan revbenen för att utvidga bröstkorgen. Det leder till att luften når ungefär halvvägs ned i lungorna. Här får man i sig lite mer syre, men långt ifrån tillräckligt.

Bäst är den djupa mellangärdesandningen. Då använder man mellangärdesmuskeln för att dra in luften så djupt ned i lungorna som möjligt. Den djupa andningstekniken känner man igen på att magen först pressas ut följt av att bröstkorgen utvidgas. Till sist känner man hur luften fyller den översta delen av lungorna och halsen, innan man långsamt andas ut igen.

.

Det är också bra att andas genom näsan. 

Näsans luftvägar renar och värmer nämligen luften innan den når lungornas känsliga slemhinnor.

 

VISSTE DU ATT:

Studier har gjorts där andningsövningar och rätt andningsteknik kan innebära 4,5 % bättre löptid vid konditionsträning.

 

 

Så folket börja andas! 

 

IMG_8996

IMG_8983

IMG_8979

IMG_9009

IMG_9032

IMG_9036

IMG_9037

IMG_9004

IMG_9031

Kommentarer

Leave a Reply

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats